Elaboració tradicional

Sembla una obvietat, però els creadors dels embotits van ser els pagesos, que van adquirir saviesa en molts àmbits gràcies a la recerca i l’experimentació. Les seves tècniques són totalment naturals i d’ells hem après tot el que en sabem ara.

Era al bell mig de l’hivern, quan a les cases de pagès s’aplegava tota la família i es feia la matança del porc. Elaboraven botifarres crues, botifarres blanques, botifarres negres, bulls, fuets i llonganisses tot amb el seu punt just de sal i pebre que apart de donar-li un sabor especial servien de conservant.

Pels fuets i llonganisses, s’escollien les parts més nobles del porc i s’aprofitaven els freds i llargs hiverns per fer una curació lenta, sense presses que li donen aquell gust tant especial.

A Embotits Obach, des de sempre hem cregut que la millor manera d’honorar els nostres avantpassats és respectar, mantenir i intentar millorar tot aquest saber fer que s’ha transmès de generació en generació, i que apliquem de forma rigorosa en cadascun dels processos i les persones que els realitzem.

Des de la selecció dels porcs a la manera de preparar l’embotit, i finalment a l’assecat lent, sense presses i en un clima perfecte com el d’Organyà… Tot es fa pensant sempre en mantenir l’essència de cada producte.

A Obach, cada llonganissa és la més important perquè porta amb ella el pes d’una història centenària. Això és el que ens diferencia i el que volem preservar. Per això sempre cuidem aquest llegat, aplicant tot el que ens representa en cada producte. Només així podrem continuar dient que, probablement, fem una de les millors llonganisses del món.